Finanțare REGIO pentru Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Satu Mare

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului I“ Satu Mare a semnat contractul de finanțare prin POR 2014-2020 pentru restaurarea și reabilitarea Catedralei „Adormirea Maicii Domnului“. Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritare 5, Prioritatea de investiţii 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea totală a proiectului este de 3.275.746,33 lei, 98% din sumă reprezentând finanțarea nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului este valorificarea durabilă a Catedralei Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, în vederea creșterii atractivității turistice la nivel local și regional, ca factor care stimulează creșterea economică în zona de implementare.

Durata de implementare este 18 de luni de la data semnării contractului, iar până la finalul proiectului beneficiarul își propune să crească numărul vizitatorilor cu 8% în fiecare an.

Catedrala Ortodoxă a fost ridicată între anii 1932-1937, după planurile arhitectului bucureștean G. P. Liteanu, ce a proiectat mai multe clădiri ale orașului Satu Mare. Arhitectura catedralei se aseamănă bisericilor din Oltenia şi Muntenia, îmbinând armonios stilul bizantin cu cel brâncovenesc.

Articolul anterior
Calendarul lansărilor de apeluri de proiecte până la 30 iunie 2018
Articolul următor
POR 2014-2020: Contract semnat pentru reabilitarea Mănăstirii Franciscanilor din Gherla
Meniu
Sari la conținut