Concurență acerbă pentru Programul de Accelerare pentru Economia Circulară C-Voucher

Primul apel de proiecte pentru schema de vouchere şi servicii suport de inovare în economia circulară C-Voucher, încheiat în 30 noiembrie 2018, a repurtat un success notabil, dovedind interesul companiilor din Europa pentru sustenabilitate și protecția mediului. Schema de vouchere s-a adresat întreprinderilor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană din industriile prelucrătoare, agro-alimentară, textile, sănătate și domeniul apei.

Cu o concurență de 15 aplicații pe un loc, au fost depuse 86 de proiecte din 16 țări. După numărul aplicațiilor depuse, România ocupă locul 5, cu 7 proiecte. Jumătate dintre aplicații provin din industria prelucrătoare iar un sfert din industria agro-alimentară. Bugetul alocat acestui prim apel este de 384.000 euro.

În urma evaluării, cele mai bune 12 proiecte vor avea posibilitatea de a intra în competiție directă la selecția care va avea loc în Spania, în luna februarie 2019. Firmele care intră în semifinală vor primi un grant de 2000 de euro pentru participarea la eveniment și vor beneficia de asistența experților internaționali Designers_in_Residence pentru pregatirea prezentărilor de tip pitch. La eveniment se va realiza departajarea și selecția celor 6 proiecte câștigătoare, care vor intra apoi timp de 9 luni în Programul de Accelerare pentru Economia Circulară C-Voucher și vor avea posibilitatea să dezvolte și să asimileze un produs sau o tehnologie inovativă, în baza unui voucher în valoare de 60.000 euro.

Următorul apel de finanțare C-Voucher este preconizat pentru vara anului 2018 și va fi dedicat firmelor care vor dori sa adopte soluțiile inovative ce vor fi dezvoltate în acest prim apel, sub forma unor vouchere de 15.000 euro dedicate elaborării studiilor de fezabilitate pentru operaționarea inovației. Un nou apel de finanțate pentru dezvoltarea de inovații în economia circulară va fi lansat în toamna anului 2019.

Timp de 2 ani, programele de accelerare C-VOUCHER vor aloca un buget de 4,2 milioane de euro pentru a sprijini 66 de firme din Europa să dezvolte, să implementeze și să adopte soluții de economie circulară prietenoase cu mediu, precum prelungirea duratei de viață a produselor, reutilizarea deșeurilor generate, simbioză industrială, altele.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este organizație parteneră în proiectul C-Voucher, alături de alte agenții de dezvoltare și de inovare, acceleratoare de afaceri, clustere și universități din 6 state europene. Proiectul C-Voucher este finanțat din programul de cercetare – dezvoltare – inovare Horizon 2020 al Comisiei Europene, componenta INNOSUP – Proiecte facilitate de clustere pentru crearea de noi lanțuri de valoare.

 

 

 

Previous Post
Servicii de formare profesională pe tema Responsabil mediu, Responsabil gestionare deseuri
Next Post
Concurență acerbă pentru Programul de Accelerare pentru Economia Circulară C-Voucher
Menu
Skip to content