Circulație – Sănătate – Mediu: Soluții Inteligente pentru Susținerea Economiilor Urbane

ADR North-West a fost partener asociat coordonator pentru Regiunea Nord-Vest în cadrul proiectului THE ISSUE, finanțat prin cel de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare și dezvoltare tehnologică (FP7) al Comisiei Europene. Proiectul a vizat în principal domeniul Sistemelor de Transport Inteligente (ITS), obiectivul major fiind definirea unui Plan de Acțiune Comun (JAP) la nivel european și pregătirea unui număr de pre-proiecte care să fie depuse ca propuneri de finanțare, inclusiv prin programul european Orizont 2020.

În acest context, ADR Nord-Vest a inițiat un parteneriat regional informal în domeniul transporturilor, care a adunat peste 20 de instituții și firme (universități, autorități publice, firme, institute de cercetare). Dintre actorii regionali, trei  au devenit parteneri asociați ai proiectului, respectiv Compania de Transport Public Cluj, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, SC Remarul 16 Februarie SA. Aceștia au fost implicați în activitățile proiectului, inclusiv în parteneriatele create pentru depuneri de proiecte pe Orizont 2020.

Pe durata proiectului, partenerii asociați din Regiunea Nord-Vest au participat la 7 ateliere de lucru și conferințe internaționale în domeniul ITS. O serie de 13 webinare pe teme de interes au fost promovate în regiune, acestea putând fi accesate online pe site-ul proiectului: http://www.theissue.eu/en/webinars. Doua sesiuni de mentorat si transfer de bune practici au fost inițiate și organizate în cadrul proiectului, pe următoarele teme: “E-Ticketing, sistem integrat de gestiune a traficului urban”, sesiune organizată la Toulouse (FR) și „Management de clustere”, sesiune organizată la Cluj-Napoca.

Mai multe informații legate de proiect se pot accesa pe site-ul http://www.theissue.eu

Rezultatele proiectului pot fi consultate la adresa: http://www.theissue.eu/en/results

logoISSUE

 

Previous Post
IMM-uri durabile prin Enterprise Europe Network
Next Post
Cluster Transnaţional în domeniul Energiei Regenerabile
Menu
Skip to content