Solicitare POR 2.1.B – Incubatoare

Privat: HelpDesk – ÎntrebăriCategorie: Axa 2 REGIOSolicitare POR 2.1.B – Incubatoare
Ciopleala Vlad, 0743118003 asked 3 ani ago

Referitor la ghidul solicitantului pentru POR 2.1.B – Incubatoare, va rog sa clarificati modalitatea de incadrare in categoriile IMM a unui solicitant tip „parteneriat intre fondatori” deoarece in cadrul Ghidului Solicitantului sunt prezentate urmatoarele:

  • 3.2. Eligibilitatea solicitantului, pct. 1.b.: „Indiferent de forma de organizare a solicitantului (entitate individuală sau parteneriat), acesta este considerat întreprindere și, în conformitate cu prevederile Legii 346/2004, se încadrează într-una din categoriile microîntreprindere, întreprindere mică, mijlocie sau mare. A se vedea Anexa 1.3.a pentru mai multe detalii în acest sens.”
  • 3.3. Eligibilitatea proiectului, pct. 5: „În cazul unui solicitant de tip parteneriat, în care membrii parteneriatului sunt entități ce se încadrează, conform Legii 346/2004, în categorii IMM diferite, atunci contribuția minimă la valoarea eligibilă, aplicabilă solicitantului parteneriat, reprezintă procentul cel mai mare din cele aferente membrilor, în funcție de încadrarea acestora pe categorii IMM/ întreprinderi mari.”

Prezentarea exemplului:

  • incubatorul sectorial va fi realizat de catre un solicitant de tip parteneriat intre 2 societati comerciale „A” si „B”
  • Societatea „A”: este mica dupa aplicarea normelor din Legea 346/2004 (incadrare la nivel de grup: 45 numar mediu de salariati, plafoane CA si AT nedepasite, status constant in ultimele 2 exercitii incheiate)
  • Societatea „B”: este mica dupa aplicarea normelor din Legea 346/2004 (incadrarea la nivel de grup: 29 numar mediu de salariati, plafoane CA si AT nedepasite, status constant in ultimele 2 exercitii incheiate)

Solicitare:

  • se considera parteneriatul drept „intreprindere” iar pentru acesta se aplica prevederile legii 346/2004 ?
  • in caz afirmativ, care este momentul de la care incep sa curga cele 2 exercitii financiare complete pentru schimbarea categoriei ?
  • parteneriatul exemplificat mai sus va fi considerat „intreprindere mijlocie” (74 numar mediu de salariati) la data depunerii cererii de finantare/semnarii contractului de finantare?
  • de asemenea va rog sa prezentati data lansarii apelului de proiecte

Multumesc in avans pentru raspunsuri.

2 Answers

Buna ziua,
In speranta ca durata de tip de 3 saptamani scursa intre data postarii solicitarii si pana in prezent a fost alocata pregatirii unui raspuns argumentat, va solicit emiterea acestuia in regim de urgenta avand in vedere termenul limita de depunere a cererilor de finantare in cadrul apelului (07.05.2018).
Va multumesc !

ADR Echipa answered 3 ani ago

La aceasta intrebare s-a raspuns prin email. 
Echipa
ADR Nord-Vest 

Your Answer

4 + 4 =