TRAM

Elaborarea de noi planuri de acţiune pentru o mobilitate urbană sustenabilă

tram

Obiectivul general al proiectului TRAM este îmbunătăţirea politicilor urbane, contribuind la implementarea unor prevederi din documente europene de referinţă precum noua Cartă Albă a Transporturilor, Agenda Urbană sau Strategia Europa 2020. Prin proiect se doreşte valorificarea experienţei regiunilor partenere prin schimburi de experienţă pe trei teme cheie (logistică urbană, acces urban, utilizarea sistemelor de transport inteligente) şi realizarea unor planuri de acţiune pentru creşterea impactului Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă prin mobilizarea stakeholder-ilor locali.

Perioada de implementare: aprilie 2016 – martie 2021.

Proiectul TRAM este finanţat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2014-2020, domeniul “Economie cu emisii scăzute de carbon” şi are un buget total de 1.264.078 euro din care 1.074.466 euro finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul total aferent ADR Nord-Vest este de 122.390 euro.

Proiectul este coordonat de Regiunea Marche din Italia, Departamentul de Politici şi Cooperare Teritorială. Alături de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest parteneri în proiect sunt: Guvernul Regional din Andalucía, Uniatea de Inspecţie şi Verificare din cadrul Directoratului General de Mobilitate din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia şi Municipiul Miskolc din Ungaria.

Mai multe detalii despre proiectul TRAM puteţi găsi la http://www.interregeurope.eu/tram/