Localizarea terenurilor disponibile in Transilvania de Nord pentru potentiali investitori

18 iul. 2011

date contact: geoportal@nord-vest.ro

În cadrul activităţilor desfăşurate în vederea atragerii investiţiilor străine şi pentru creşterea competitivităţii regiunii, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) a avut întotdeauna o colaborare excelentă cu prefecturile celor 6 judeţe ale Regiunii Transilvania de Nord.

În acest context, în vederea facilitării accesului potenţialilor investitori la informaţii privind terenurile pe care autorităţile publice locale din subordinea acestor prefecturi le pot pune la dispoziţie, ADR Nord-Vest oferă posibilitatea publicării pe Geoportalul pentru planificare teritorială (http://geoportal.nord-vest.ro ) a datelor referitoare la terenurile în cauză, cu localizare geografică (cel puţin la nivel de unitate administrativ-teritorială).

Datele centralizate la nivel regional (care periodic sunt completate şi aduse la zi), se pot vizualiza accesând prin geoportal una din versiunile de vizualizare indicate mai jos:
1. vizualizare pe Flex Viewer:
Nota: Întrucât geoportalul este o aplicaţie în construcţie, dezvoltată în limitele proiectului european Plan4all, vizualizarea se face momentan pe modelul standard Flex Viewer, pe harta de bază în coordonate WGS84.
a. accesaţi fişierul cu terenurile disponibile dând clic AICI
b. amplasamentele terenurilor disponibile se vor afişa ca puncte/cercuri colorate pe harta de bază (cercurile au diametre diferite, în funcţie de încadrarea în una din cele 5 clase de mărime a suprafeţei disponibile: 0-10 ha, 11-50 ha, 51-100 ha, 101-300 ha, 301-850 ha)
c. faceţi ZoomIn în zona dorită de pe bara din stânga ecranului sau din meniul „Navigation”   (sau tastaţi „+”)
d. selectaţi din meniul „Map”  comanda „Identify” si daţi clic pe amplasamentul dorit pentru a vizualiza datele ataşate (atributul ”Localizat” are valoarea „da” dacă autoritatea locală în unitatea administrativă a căreia se află terenul a transmis datele de identificare geografică).

2. vizualizare pe Google Earth:
Nota: Dacă nu aveţi deja instalat acest program, îl puteţi descărca de pe site-ul oficial Google, accesând http://www.google.com/earth/index.html
a. accesaţi fişierul cu terenurile disponibile dând clic AICI
b. selectaţi opţiunea ”Open” şi amplasamentele terenurilor disponibile se vor afişa ca puncte/cercuri colorate pe harta de bază Google (cercurile au diametre diferite, în funcţie de încadrarea în una din cele 5 clase de mărime a suprafeţei disponibile: 0-10 ha, 11-50 ha, 51-100 ha, 101-300 ha, 301-850 ha)
c. daţi clic pe amplasamentul dorit pentru a vizualiza datele ataşate (atributul ”Localizat” are valoarea „da” dacă autoritatea locală în unitatea administrativă a căreia se află terenul a transmis datele de identificare geografică).
Pinterest

Adauga un comentariu

Mesajul tau va fi afisat dupa aprobare.
X

Fii conectat cu REGIO Nord-Vest pe Facebook sau prin newsletter

* Email: